AİDATIMIZ AİDİYETİMİZİN BİR GÖSTERGESİDİR

Değerli İhracatçı Dostumuz,

İnsanlar kendilerini ifade etmek, işlerini geliştirmek bazen de yalnızca sosyalleşmek maksadıyla bir takım kurum ve kuruluşlara üye olurlar.

Bu üyelik kimi zaman gönüllülük esasına kimi zaman da kanuni bir gerekliliğe yaslanır. Mesela hayır kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına üyelik gönüllülük esasına dayanırken, Ticaret, Sanayi Odaları ile İhracatçı Birliklerine üyelik ise kanuni bir gerekliliktir.

Her iki halde de kurumlara üyeliğin getirdiği “aidiyet” maddi bir “aidat” ile değer bulur. Çünkü kurumlar işleyişlerini ve üyelerine hizmetlerini bu aidatlarla sürdürürler.

Sevgili Meslektaşım,

Farkındayız; son dönemde aidiyetimize aidat ödemelerimizle göz dikenler gerçeği yansıtmayan ifadelerle sizleri yanıltmaya çalışmaktalar. Güya seçilirlerse aidatlarımızı düşüreceklerini söylüyorlar. Bu mümkün müdür?

Gelin Birlikte Bakalım;

İKMİB üyelerimizden ihracat rakamlarının On Binde Beş oranında bir aidat alınmaktadır. Bu rakam başka Birliklerde daha da artabilmektedir. Mesela İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği) ve İHKİB (İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyoncular İhracatçı Birliği) için iki kat daha fazla olup On Binde On oranındadır.

Demek ki İKMİB en fazla aidat toplayan Birlik değilmiş...

Diğer taraftan, ‘Çelik İhracatçıları Birliği’ ile ‘Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’ bir önceki genel kurullarında aidatlarını On Binde Üçe düşürme kararı almış olmalarına rağmen Ekonomi Bakanlığımız bu kararı veto etmiştir.

Çünkü bu karar, TİM’e bağlı 61 İhracatçı Birliği için emsal teşkil edip kaotik bir karmaşaya sebebiyet verebilecektir.

Bizim Karmaşaya, Kandırmacaya, Kaosa değil daha fazla ihracat yapabilecek huzurlu ve istikrarlı bir ortama ihtiyacımız var.

Değerli İhracatçımız;

İhracatçı Birliklerimiz, üyelerine yönelik sektörel fuarlar düzenler, URGE projeleri ve AB hibe destek projeleri yapar, sektörel çalıştaylar ve  eğitim çalışmaları düzenlerler. Başta Turquality olmak üzere markalaşma ve marka destek programlarını uygularlar. Bunların tamamı maaşlı profesyonel kadromuzun çabalarıyla olmaktadır.

Yine İhracatçı Birliklerimiz, sizlerin kullanımındaki Dâhilde İşleme İzin Belgesi takibi ile diğer Desteklerin takibini de yaparlar. Bunu da maaş ve ücretlerini Birliklerimizin ödediği Dış Ticaret Kompleksimizdeki Ekonomi Bakanlığımızın çalışanları vesilesiyle yapar.

Bütün bu işlem, işleyiş, program ve projeler yalnızca bizlerin aidatları ile yapılmaktadır.

Bizim aidatlarımız kurumumuzun düzenli ve aksaksız işleyişinin teminatıdır.

Lütfen aidiyetimizi elimizden almak için aidatlarımızın düşürüleceği gibi vaatlere aldanmayınız.

İşlerinizde kolaylıklar diliyor,

Selam ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                                                 Murat AKYÜZ

                                                                                                                                                        Yönetim Kurulu Başkanı

 

PAYLAŞ