Genç İhracatçılara Yönelik Kolombiya&Panama Fiziki Ticaret Heyeti 8-13 Kasım 2021

TİM'den gelen bir yazıda, TİM bünyesinde “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefine ulaşabilmek ve toplumun tüm kesimlerinin ihracata özendirilmesi ile ihracat bilincinin tabana yayılması için kurulan GENÇ TİM, çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda Genç İhracatçılarımız için T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, TİM organizasyonu ile 8-13 Kasım 2021 tarihleri arasında Genç İhracatçılara Yönelik Kolombiya ve Panama Fiziki Ticaret Heyeti düzenlenecek olup, Bogota ve Panama City şehirlerini kapsayacak söz konusu organizasyonda Kolombiya ve Panama'dan iş insanlarının davet edileceği nitelikli iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Pazar payımızın artırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek heyete İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Çelik, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine ve Aksamları (Madencilik ve Tarım İçin Makine ve Yedek Parçalar) Elektrik-Elektronik (Elektrik Malzemeleri ve Ekipmanları), Kâğıt, Tekstil ve Hammaddeleri (Ev Tekstili), Hazır Giyim ve Konfeksiyon, Mutfak Aletleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri (Tıbbi Malzemeler, Plastik Sanayi) , Gıda, Ambalaj Malzemeleri sektörlerinde uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmalarımızın katılımlarında fayda görülmektedir.

Bahse konu heyete katılım kontenjanla sınırlı olup, başvuru için son tarih 18 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai bitimidir. Bu tarihe kadar https://delegations.tim.org.tr/event/colombia-panama-2021/company/register internet adresinde yer alan başvuru formu'nun eksiksiz olarak doldurulması gerekmekte olup, firma bazlı yapılacak ön çalışmanın ardından heyete katılımı uygun görülen firmalarımızdan tercüme hizmetleri, ekonomi sınıfı uçak bileti, konaklama, toplantı, transfer vb. giderlerinden oluşan 20.500,00-TL tutarındaki katılım bedeli tahsil edilecektir. Katılımı uygun görülen firmalarımıza konuya ilişkin bilgilendirme e-posta aracılığıyla yapılacaktır.

Ön başvuruları olumlu sonuçlanan firmalarımız için heyete katılım ödeme dekontlarının TİM'e ulaşmasıyla kesinleşecek olup, heyet hazırlık çalışmaları kapsamında B2B eşleştirme hizmeti alınan firmaya ödeme yapılması, uçak biletlerinin kesilmesi ve otel rezervasyonlarının yapılmasının ardından katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamayacağı belirtilmiştir.

 

Bilgilerinize sunulur.

PAYLAŞ