İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi Genel Nitelikli Alım Heyeti (4-5 Eylül 2024)

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda,

24/08/2022 tarihli ve 5986 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yürürlüğe konulan E-İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında yer alan e-ihracat desteklerinin uygulamasına yönelik usul ve esasların E-İhracat Desteklerine İlişkin Genelge ile belirlendiği ifade edilmektedir.

 Binaen, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda küresel pazaryerlerinin; e-ihracat potansiyeli olan ihracatçılar, çok kanallı firmalar, e-ihracat konsorsiyumları, pazaryerleri, e-ihracata yönelik servis sağlayıcılar ile görüşmelerine imkân sağlamak amacıyla 4-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezinde İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi (İstanbul Global e-Export Summit) Genel Nitelikli Alım Heyeti düzenleneceği belirtilmektedir.

Hakeza; About You Se, Apparel Group, Digikala, eMag, Fruugo, Joom, Jumia, Myntra, Namshi, Noon, Nykaa Fashion Ltd, Otto, Ozon, Shein, Sokoni Online (Africasokoni), Tmall, Walmart, Wayfair, Wildberries gibi 25’in üstünde bölgesel ve küresel nitelikteki pazar yerinden 100 kişilik bir alım heyetinin 4-5 Eylül 2024 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezinde ihracatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri yapmalarının öngörüldüğü beyan edilmektedir. 

Mezkûr alım heyeti kapsamında, gelecek olan yabancı katılımcılar; kozmetik, mücevher, moda, hazır giyim, ayakkabı, anne ve bebek, oyuncak, mobilya, küçük ev aletleri ve beyaz eşya, mutfak eşyaları, gıda, market, ev tekstili, ev dekorasyonu, el yapımı, zanaat, kişiselleştirilebilir ürünler gibi çeşitli sektörlerden e-ticarete uygun ürün ihraç eden Türk firmalar ile görüşme talep ettiği belirtilmektedir.

İlgili heyete başvuru için son tarihin, 23 Ağustos 2024 Cuma günü mesai bitimi olduğu ifade edilirken; bu tarihe kadar www.igexx.com internet adresinde yer alan başvuru formunun ihracatçı firmalarca eksiksiz olarak doldurulması gerektiği belirtilmektedir. Heyete katılım; başvuru formunun doldurulup, ön değerlendirmelerin olumlu sonuçlanması akabinde kesinleşecektir. Başvurusu olumlu sonuçlanan firmalardan, firma başına 15.000 TL tahsil edileceği ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

 

Ek:

- İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi Genel Nitelikli Alım Heyeti Programı 

 

PAYLAŞ