Ufuk 2020 IEC Hızlandırıcı Programı Webinar

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' ndan alınan bir e-postada yer alan Ufuk 2020 IEC Hızlandırıcı Programı Webinar duyurusu aşağıda sunulmakta olup, ilgili firmalarımızın bilgileri rica olunur.


Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programlarının sekizincisi olarak 2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan 80 milyar Avroluk Ufuk2020 Programı Ar-Ge ve inovasyon altyapısının desteklenerek geliştirilmesi için önemli bir Birlik Programıdır. Ülkemizin de dahil olduğu Programın ulusal koordinasyonu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) tarafından yürütülmektedir.

Ufuk2020 Programının ekonomik büyümeyi hızlandırabilecek yenilikçi ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi ve piyasaya sürmeyi hedefleyen yüksek riskli inovatif fikirlere sahip, yüksek potansiyelli KOBİ’leri desteklemeyi amaçlayan Ufuk2020 Avrupa Yenilikçi Konseyi (EIC) Hızlandırıcı (Accelerator) Programı KOBİ’ler için önemli bir araçtır. Program kapsamında KOBİ’lere, hibe ve/veya girişim sermayesi desteği sağlanmakta; inovasyon fikirlerini ölçeklendirmek için koçluk ve mentörlük hizmetleri sunulmaktadır.

Bu çerçevede, anılan Program ve diğer UFUK 2020 KOBİ destekleri ile ilgili olarak Bakanlığımız ve TÜBİTAK koordinasyonunda 21 Temmuz 2020 tarihinde bir webinar düzenlenecektir. Bakan Yardımcımız Sayın Çetin Ali DÖNMEZ’in başkanlığında gerçekleştirilecek çevrimiçi seminere katılım ücretsiz olup, etkinliğe https://anket.tubitak.gov.tr/index.php/547427?lang=tr adresinden kayıt olunması gerekmektedir.

                                                                                                                                                                          ETKİNLİK GÜNDEMİ

14.00-14.30

Açılış Konuşmaları

  • Prof. Dr. Hasan MANDAL, TÜBİTAK Başkanı
  • Dr. Çetin Ali DÖNMEZ, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı  

14.30-15.00

Ufuk2020-UfukAvrupa Programı ve TÜBİTAK Destek ve Ödülleri

  • Mete KARACA, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı

15.00-15:45

Hızlandırıcı Programı Sunumu

  • Tarık ŞAHİN, TÜBİTAK Ufuk2020 KOBİ’ler Ulusal İrtibat Noktası

15.45-16.00

Yeniliğe Hızlı Erişim Programı Sunumu

  • Merve DİYAR, TÜBİTAK Ufuk2020 KOBİ’ler Ulusal İrtibat Noktası

16.00-16.30

Soru & Cevap

 

 

 

Ufuk2020 Nedir?

Ufuk2020, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen 80 Milyar Avro’luk araştırma ve inovasyon programıdır. Ufuk2020 kapsamında çeşitli sektörlerde Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklenmektedir. Avrupa Birliği’nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine hibe destek sağlayan Ufuk2020 Programı’nın Türkiye’deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır. Ufuk2020 ile ilgili tüm detaylara https://ufuk2020.org.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hızlandırıcı Programı

Yenilikçi ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi hedefleyen inovatif fikirlere sahip, yüksek potansiyelli KOBİ’leri desteklemeyi amaçlayan Ufuk2020 Programıdır. Program kapsamında projelere ileri seviye inovasyonların pazara erişimini sağlamak üzere 2,5 Milyon Avro’ya kadar hibe verilmekte; ayrıca 15 Milyon Avro’ya kadar girişim sermayesi alma imkânı da sağlanabilmektedir. Programa başvurmak için en önemli koşul, projeye konu inovasyonun prototip aşamasına gelmiş olmasıdır.

Programın önemli özellikleri aşağıda belirtilmektedir:

-Programa KOBİ’ler ortaksız, tek başlarına başvurmalıdır. Ortaklı veya konsorsiyumla birlikte yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

-Program kapsamında ticarileşmeye yakın projelere demonstrasyon, test, pilot uygulama, ölçeklendirme, pazar uygulamaları validasyon faaliyetleri gerçekleştirmek için destek verilmektedir.

-Projeler etki, mükemmeliyet, uygulama kriterleri kapsamında yöneltilen sorular doğrultusunda hazırlanır. Hazırlanan proje önerisi temelde ayrıntılı bir iş planıdır.

-Projeler 12 aydan 24 aya kadar sürebilmektedir.

-Programın son çağrı kesim tarihi (cut-off date) 7 Ekim 2020’dir.

-7 Ekim 2020 çağrı kesim tarihlerinde sunulmak istenen proje önerileri için herhangi bir konu kısıtlaması bulunmamaktadır.

-Projelere; uzaktan değerlendirme, mülakat ve özel yatırım opsiyonu için durum tespiti (due diligence) şeklinde 3 aşamadan oluşan bir değerlendirme süreci uygulanmaktadır.

Yeniliğe Hızlı Erişim Programı

Ekonomik büyümeyi hızlandırabilecek yenilikçi ürünler, hizmetler ve iş modelleri geliştirmeyi ve piyasaya sürmeyi hedefleyen ortaklıkları desteklemeyi amaçlayan Ufuk2020 programıdır. Program kapsamında 3 Milyon Avro’ya kadar hibe desteği verilmektedir. En az 3 farklı ülkeden; en az 3, en fazla 5 ortaklı özel sektör yoğun konsorsiyumlar başvurabilmektedir.

Ufuk2020 Destek ve Ödülleri

Ufuk2020 programına katılımı özendirmek ve bu yolla bu programlardan ülkemizin en yüksek düzeyde faydalanmasını sağlamak amacıyla “TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları” oluşturulmuştur. Bu programla Türkiye’den, Ufuk2020 desteklerine yapılacak başvuru sayısının artırılması hedeflenmektedir. Program kapsamında proje oluşturmaya yönelik eğitim, proje yazma, ön değerlendirme, seyahat ve organizasyon konularında destek paketleri sunulmaktadır.

 

 

PAYLAŞ